Latest

Sunday, August 09, 2015

Posts from my facebook on 9 August 2015 (in English & Bahasa Melayu)

"Ya Allah, baguskanlah setiap akhir urusan kami, dan selamatkanlah dari kebinasaan di dunia dan dari seksa akhirat." [Hadith Riwayat Imam Ahmad]

Aamiin


Barang siapa mengenal dirinya maka ia akan sibuk memperbaikinya tanpa memerdulikan cacat dan aib orang lain. Dan barang siapa mengenal Rabbnya maka dia akan sibuk berkhidmat kepada-Nya dengan meninggalkan ajakan dan rayuan hawa nafsunya.

The key to a successful life is to follow in the footsteps of the person who defined it, Prophet Muhammad, peace be upon him.

Buatlah sesuatu sesuai di tempatnya. Begitu juga dengan perlumbaan kereta, ia harus dilakukan di litar yg dibina khusus utk tujuan berkenaan seperti di Litar Sepang. KL City Grand Prix mengundang byk masalah kepada orang ramai, pekerja, pejabat & perniagaan sekitar jalan yg ditutup beberapa hari. Minggu hadapan, kerja-kerja membaiki jalan dan mengecat semula road marking, maka kesesakan bertambah buruk. 
Zalim ialah meletakkan sesuatu tidak pada tempatnya.

---
Consultant-Speaker-Motivator: www.ahmad-sanusi-husain.com 
Alfalah Consulting - Kuala Lumpur : www.alfalahconsulting.com
Islamic Investment Malaysia: www.islamic-invest-malaysia.com
Pelaburan Unit Amanah Islam: www.unit-amanah-islam.com

No comments:

Post a comment

Upcoming Events on Islamic Finance, Wealth Management, Business, Management, Motivational Alfalah Consulting, KL-Malaysia: www.alfalahconsulting.com

Please Join my facebook's fan page